Omgeving

Gelegen aan het natuurgebied “Het Turnhoutse vennegebied”, maar toch op wandelafstand van het centrum , maakt dat Svilla de ideale uitvalsbasis is om te genieten van zowel de prachtige natuur als het levende stadscentrum.

Te midden het Turnhoutse Vennengebied ligt de Klein Engelandhoeve als ideale vertrek- en aankomstplaats voor een deugddoende natuurwandeling. Je kan er wandelkaarten bekomen of proeven van een selectie streekbieren. De 17 kilometer lange Vennenwandeling loodst je dwars door de gevarieerde natuur. Daarnaast is de omgeving nog tal van andere bewegwijzerde wandelroutes rijk. Kortom – trek je wandelschoenen aan en maak kennis met de mooie wandelroutes in deze buurt!

Eten

Eten

Op een boogscheut van Svilla, gelegen aan het water, bevindt zich Miraneau! (Een andere zaak van ons.)

Miraneau brengt een verfijnde brasseriekeuken waarvan elk gerecht telkens wordt bereid met verse producten. Onze waaier aan eerlijke gerechten zal iedereen kunnen bekoren. www.miraneau.be

Fietsen

Fietsen

Onze ligging biedt ideale fietsmogelijkheden. Svilla is ideaal gelegen langs het Bels lijntje en het autovrije kanaal. De Landlopersroute en de Binkenroute zijn twee permanent bewegwijzerde fietstochten van respectievelijk 55 kilometer en 59 kilometer. Daarnaast kan iedereen via het zogenaamde fietsknooppuntennetwerk zelf een tocht samenstellen naargelang de gewenste afstand en richting.
Ook voor wielrenners vertrek je vanuit Svilla voor een prachtige route. We hebben zelfs voor jou al enkele fietstochten dat je eventueel kan uploaden op je Garmin gps8 Je dierbare fiets veilig stallen kan ook perfect in een berging aansluitend aan het huis. Bovendien is er ook een hogedrukreiniger en een fietsstand voorzien om je fiets na de route eventueel onmiddellijk te kunnen wassen.

Je bevind je op minder dan twee kilometer van het stadscentrum van Turnhout. De Grote Markt is slechts 15 minuten wandelen. De meeste winkels bevinden zich in en rond de Gasthuisstraat. Deze straat komt uit op de Grote Markt (op 2,2 kilometer van Svilla). Rondom de markt van Turnhout bevinden zich ook vele cafe’s en restaurants.

Voor de kids

Voor de kids

  • Een geweldige grote binnenspeeltuin kan je vinden in het centrum van Turnhout, Raf & Otje.
    https://www.rafenotje.be/
  • Het pretpark Bobbejaanland ligt op amper 18km van Svilla. Fun verzekerd!
    https://www.bobbejaanland.be/
  • Een balletje gooien in de bowling, kijk zeker naar de mogelijkheden. https://www.bowlingturnhout.be/
Cultuur

Cultuur

  • Turnhout ‘Stad van de Speelkaart’

  • Cultuurhuis De Warande

  • Kasteel van de Hertogen van Brabant